Wat is diamond painting?

Wat is diamond painting?

Wat is diamond painting?

De populairste hobby van dit moment: diamond painting.

Maak wat tijd voor jezelf vrij en start met diamond painting. Het kalmeert je brein, maakt je gelukkiger en zorgt voor meer positiviteit – Handwerk stimuleert creativiteit, verbetert je concentratie en zorgt voor ontspanning. Het schitterende eindresultaat bezorgd je keer op keer een trots en voldaan gevoel.

Hoe creëer je jouw eigen meesterwerk? Je hoeft geen nieuwe Vermeer te zijn om iets moois te maken. Want één ding is zeker, het maken van je eigen schilderij was nog nooit zo makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is een diamond painting te kopen en je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Bij diamond painting plaats je met een diamond painting pen de diamantjes op een canvas. Op het canvas wordt met behulp van symbolen aangegeven waar je welke kleur diamantjes moet plakken. Op deze manier maak je een schilderij, illustratie of (eigen) foto na. Het eindresultaat is prachtig: een zelfgemaakt beeld van 'diamantjes'. Diamond painting is te vergelijken met schilderen-op-nummer of ministick, maar dan veel leuker. Ontdek het zelf door een diamond painting te kopen

Wat zijn de voordelen van diamond painting?

Dat diamond painting razend populair is, is niet zo gek. Het biedt veel voordelen en die hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. 

🧘‍♀️ Ontspanning voor lichaam én geest
Van onze klanten krijgen we vaak te horen dat ze graag diamond painten omdat ze dan volledig tot rust komen. Net als meditatie, stelt diamand painting ons ook in staat om onze hersenen uit te schakelen van andere gedachten en alleen op het moment te focussen, waardoor stress vermindert en jij je minder angstig voelt.
 
🧠 Verbetert je concentratie
Diamond painting helpt de hersenen te betrekken bij het ontwikkelen en volgen van patronen, dus er is een logica bij betrokken. Deze taak vereist volle concentratie. We gebruiken logica bij het lezen van het patroon door een symbool te kiezen en de bijbehorende kleur op de kaart te vinden. Dit activeert het analytische deel van de hersenen.

👫 Leuke hobby voor jong en oud.
Diamond painting is de ultieme hobby, zeker in coronatijd. Jong en oud kunnen adembenemende kunstwerken maken vanuit hun eigen huis. Want één ding is zeker, het maken van je eigen, originele schilderij was nog nooit zo gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is een diamond painting kopen en je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Ga samen met je kinderen, vrienden of familieleden aan de slag en gezelligheid gegarandeerd. 

🎨 Stimuleert creativiteit en positiviteit
Diamond painting stimuleert ook de rechter hersenhelft, wat wordt geassocieerd met creativiteit. Iedereen heeft een creatieve uitlaatklep nodig, want het is zo'n geweldige vorm van stressvermindering. Kalmeer ook je brein en stimuleer creativiteit en positiviteit met diamond painting.

👁 Verslavend om te doen
Ben je eenmaal begonnen met diamond painting? Dan bestaat er een grote kans dat je (bijna) niets anders meer wilt doen. 'Eventjes' dat ene leuke schilderij afmaken, maar vervolgens toch enkele uren bezig zijn. Het is buitengewoon leuk om te doen én het eindresultaat is schitterend.

Diamond painting handleiding

In onze diamond painting kits zit alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan met de populairste hobby op dit moment. Maar hoe begin je? Bij al onze diamond painting kits zit een Nederlandse handleiding, maar we nemen het hieronder ook stapsgewijs met je door.

Stap 1: open jouw pakket en controleer de inhoud.
Stap 2: rol het canvas uit en verwijder een stukje beschermfolie.
Stap 3: zoek bij het symbool het bijbehorende nummer.
Stap 4: strooi de steentjes in het werkbakje en schud voorzichtig.
Stap 5: doop de punt van je diamond painting pen in de wax.
Stap 6: gebruik de diamond painting pen op de geslepen kant van de steentjes om ze eenvoudig op te pakken.
Stap 7: plaats de steentjes op het corresponderende symbool.
Stap 8: herhaal het proces. Wanneer je het canvas weglegt, vergeet dan niet de beschermfolie terug te plaatsen.

Wat is een diamond painting met eigen foto?

Bij een diamond painting met eigen foto zetten we jouw ingestuurde foto om in een diamond painting. Een diamond painting met eigen foto is één van de populairste diamond paintings in onze webshop. Hoe uniek is het om je zelfgemaakte schilderij op te hangen in je woon- of slaapkamer? Een stuk origineler en leuker dan een gewoon, gedrukt canvas. Wedden dat je veel complimenten krijgt? Overigens is het ook erg populair om als cadeau te geven.

 

Tips voor diamond painting met eigen foto

 • Kies een foto met hoge resolutie. Hoe scherper de foto hoe meer details er terugkomen in de diamond painting. 
 • Kies een groot formaat (vanaf 40x40cm). Wil je dat de diamond painting voldoet aan al jouw verwachtingen, kleuren die mooi overlopen in elkaar en zo realistisch mogelijk zijn? Dan raden wij jou aan vanaf 50x70cm te bestellen! Een klein formaat diamond painting gaat ten koste van het kleurverloop: de kleuren zullen lichter of donkerder uitvallen door het verkleinen van de foto. Hoe groter de painting hoe meer details en hoe mooier de kleuren tot hun recht komen. 
 • Gebruik een heldere foto. Gebruik een heldere foto met voldoende licht. Wanneer de foto te donker is zullen de steentjes dat ook zijn.
 • Let op met lichtval en schaduwen. Een foto wordt 1 op 1 overgenomen als diamond painting. Wanneer er bijvoorbeeld in het onderwerp een slagschaduw valt of een deel wordt overbelicht, dan zal dit ook duidelijk zichtbaar zijn in de diamond painting.
 • Plaat het onderwerp zo groot mogelijk in beeld. Wanneer het onderwerp groot in beeld staat dan zie je op de diamond painting meer details. Onderwerpen die ver weg staan op de foto zullen minder goed vertaald worden naar een diamond painting en ‘onleesbaar’ zijn.
 • Zwart/wit foto’s alleen op een groot formaat. Hou rekening bij zwart/wit foto’s dat er gebruikt gemaakt wordt van verschillende kleuren zoals zwart,wit, grijs, roze, groen en geel om nuances te creëren. Hoe kleiner het formaat, hoe harder de kleuren door het comprimeren van de foto. Wil je een realistisch weergave van jouw zwart/wit diamond painting met zachte verlopen? Bestel dan vanaf 50x70cm. 
 • Test jouw foto! Maak gebruik van een diamond painting generator. Zo kun jouw foto’s uittesten op formaten en zien als voorbeeld van een diamond painting. Wij van Painting Diamonds adviseren en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Stuur een e-mail naar info@paintingdiamonds.nl. 

 

  diamond painting voorbeeld

   

  Wat heb je nodig voor diamond painting?

  Als je bij Painting Diamonds een diamond painting bestelt, ontvang je alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan met diamond painting. Denk hierbij aan vierkante of ronde steentjes (aan jou de keus), voorbedrukt canvasdoek, diamond painting pen, werkbakje, pincet, wax in opbergdoosje en hersluitbare zakjes. Kortom: zeer complete diamond painting kits die garant staan voor de beste kwaliteit en service. Neem gerust een kijkje in onze webshop om onze 1000+ varianten te bekijken.

  • Het diamond painting canvas
   Het voorbedrukte canvas bestaat uit hokjes met symbolen. Door middel van een symbolenlijst weet je altijd welke gekleurde diamanten waar moet komen. Voordat je begint zorg je ervoor dat het canvas mooi plat ligt. Je kunt er altijd iets zwaars op leggen zodat het mooi recht strijkt. Het beschermfolie zit over de lijmlaag.
  • De gekleurde steentjes
   De gekleurde diamanten zitten voorgesorteerd in zakjes verpakt en hebben een kleurcode. Je kunt eventueel checken of je alle steentjes hebt ontvangen aan de hand van de bijgeleverde lijst. Er wordt altijd 20% extra steentjes bijgeleverd zodat je nooit te kort komt. Er zijn handige accessoires in onze shop te vinden om het te kunnen opbergen. 
  • Werkbakje
   Begin met een kleur naar keuze en strooi de steentjes in het werkbakje. Schud het bakje zachtjes heen en weer. Hierdoor komt de platte onderkant van de steen onder. Kantel het bakje naar beneden zodat alle steentjes in een rij achterblijven.
  • Diamond painting pen
   Je kunt eenvoudig met de speciaal diamond painting pen de steentjes oppakken en op het canvas plaatsen. Nadat je de pen hebt gevuld met wax kun je een steen opplakken en op het canvas plaatsen. Je hebt verschillende opzet stukjes zodat je meerdere steentjes tegelijk kunt plaatsen.
  • Pincent
   Diamanten kun je makkelijk weer verwijderen met een pincet. Mocht je een kleur willen vervangen of corrigeren.
  • Wax
   Wij leveren de wax in een opbergdoosje, zodat het niet uitdroogt en stofvrij blijft. Steek met je pen recht in de wax. Als je de pen er weer uittrekt blijft er een klein gaatje achter. Dat betekent dat de wax nu in de pen zit en klaar voor gebruik is. 
  diamond painting pakket

  Wat is het verschil tussen ronde en vierkante steentjes?

  Bij het kiezen tussen vierkante en ronde steentjes is het belangrijk om te weten dat er geen goede of slechte antwoorden zijn. Je doel zou moeten zijn om de vorm te kiezen die jij persoonlijk het mooist vindt.

  Vierkante steentjes
  Met vierkante steentjes creëer je een voller, completer ogend schilderij. Ze kunnen gemakkelijker op één lijn worden geplaatst.

  Ronde steentjes
  Ronde steentjes lijken beter aan de diamond painting pen te blijven plakken. Hierdoor zijn ronde steentjes gemakkelijker. Gezien de ronde vorm van de diamantjes, kunnen de openingen tussen diamanten duidelijker zichtbaar zijn wanneer je het schilderij van dichtbij bekijkt.

  het verschil tussen ronde en vierkante steentjes

  Formaat

  Een grote diamond painting maakt het verschil
  Wat is het juiste formaat? Het is een veelgestelde vraag. In principe geldt: hoe groter het formaat, hoe beter de details tot uitdrukking komen. Een grotere diamond painting kan dus zeker het verschil maken.

  Formaat bij eigen foto

  Wij raden je aan een zo groot mogelijk formaat te bestellen, zodat er geen details verloren gaan. Ons advies is voor een diamond painting met eigen foto minimaal 50x70cm te bestellen. Wanneer je een kleiner formaat bestelt, is de kans groot dat er details verloren gaan. Het zou zonde zijn als deze niet goed tot zijn recht komen op de foto die je hebt ingestuurd.

  • Klein formaat 20x20cm, 20x25cm, 25x30cm
   Uitstekend voor beginners of kinderen. Gebruik een afbeelding met weinig details en kleuren.
  • Tussen formaat 30x30cm, 30x40cm, 40x40cm
   Geschikt voor een afbeelding met weinig details en heldere kleuren.
  • Middel formaat 40x50cm, 40x60cm, 50x50cm
   Geschikt voor een afbeeldingen of eigen foto met tekst en overige details.
  • Groot formaat 50x60cm, 55x55cm, 50x70cm
   Geschikt voor een afbeelding of eigen foto met veel details en verschillende kleuren. 

  Keuzehulp
  Twijfel je over wat het geschikte formaat is voor jouw foto? Neem dan gerust contact met ons op via info@paintingdiamonds.nl. Wij helpen je graag verder.


  Tips & Tricks

  • Verlicht het canvas zowel onder als boven. Door middel van LED-pad kun je de onderkant van het canvas uitlichten. Zo komen de symbolen goed naar voren. Je wilt het natuurlijk goed kunnen zien, gebruik daarbij ook licht van boven om overzicht te kunnen houden.
  • Voorkom stof op de lijmlaag en houd de beschermfolie zoveel mogelijk op het canvas. Maak bijvoorbeeld gebruik van een raster waarvan je iedere keer een vlak kiest. Berg al je diamond paintings plat op, bijvoorbeeld in een tekenmap.
  • Maak gebruik van (deeg)roller zodat de steentjes extra goed blijven plakken. Hou daarbij het canvas goed vast en rol over de diamanten. 
  • Maak gebruik van opbergdoosjes. Dat werkt makkelijk en snel en kun je snel van kleur wisselen. Heb je meerdere schudbakjes? Gebruik dan een schudbakjes houder om meer ruimte op tafel vrij te houden.
  • Grote vlakken van dezelfde kleur? Gebruik de dambord techniek! Plaats een steentje en laat de opvolgende vrij, herhaal dit, de rijen boven en onder plaats je boven de lege vakjes. Zo ontstaat er een dambordpatroon. Daarna is het een kwestie van 'vullen'  zodat het mooi strak komt te liggen.
  • Een diamond painting klaar? Goed bezig! Het resultaat komt het best tot zijn recht in een lijst achter glas, met een laag hoogglans of vernis.

  Wij wensen je veel plezier met het creëren van jouw meesterwerk! Wist je trouwens dat het eindresultaat van jouw diamond painting geld waard is? Stuur een foto van het eindresultaat naar info@paintingdiamonds.nl en wij sturen je een persoonlijke kortingscode toe. Met deze code kun je de volgende keer extra voordelig een bestelling plaatsen in onze webshop. Zo laten we je nog meer stralen!